Industrija

Specializirani smo za distribucijo različnih surovin za prehrambeno industrijo. V ponudbi imamo predvsem surovine za pekarstvo, kot so mlevski izdelki, sol, sončnično olje, palmovo maščobo, margarine, različne vrste sladkorja, sire, smetane (rastlinska in živalska), skuto, sadne in čokoladne nadeve, rozine, pecilni prašek, vanilin sladkor, pekovske aditive, semena, drugo.

 

RIBANI SIRI PROIZVAJALCA VINZ-TRADE

Vinz-Trade je največja avstrijska pakirnica poltrdih sirov. V svoji ponudbi imajo sire ementaler, gauda, edamec in mocarelo, ki jih lahko naribajo na različne oblike (kocke, klasični trakovi) in v različnih razmerjih. Pakirnica ima tudi IFS certifikat in tako sledi najvišjim higienskim in kakovostnim standardom. Zaenkrat kupcem ponujamo sledeče proizvode, ki vsebujejo izključno mlečno maščobo:

1. Mešanica poltrdih sirov v 4 kg pakiranju. V kartonu je 20 kg, na paleti je 480 kg.
2. Gauda 45% m.m. v 4 kg pakiranju. V kartonu je 20 kg, na paleti je 480 kg.
3. Edamec 40% m.m. v 4 kg pakiranju. V kartonu je 20 kg, na paleti je 480 kg.
4. Mozzarella 40% m.m. v 2 kg pakiranju. V kartonu je 16 kg, na paleti je 384 kg.
4. Mešanice po naročilu.

Pakirnica poleg 4 kg pakiranja, ki je namenjeno za industrijo ter HoReCa segment, ponuja tudi 2 kg, 1 kg ter nekatera manjša pakiranja, ki so primernejša za prodajo v trgovinah. Vsi ribani siri vsebujejo sredstvo proti sprijemanju, krompirjev škrob. Za razliko od nekaterih proizvajalcev, ki uporabljajo koruzni škrob (možne sledi glutena), krompirjev škrob ni alergen. Uporabljeni siri so brez dodatkov (lizocim, barvila in drugi).

 

IZDELKI PROIZVAJALCA MILCHWERK JAEGER

Smo pooblaščeni prodajalec sirov in masla (segment industrije) nemškega proizvajalca Milchwerk Jäger GmbH. Gre za staro mlekarno, ki deluje od leta 1870. V svoji ponudbi imajo različne sire in maslo. Našim kupcem v Sloveniji iz redne zaloge nudimo sledeče proizvode:

1. Edamec 40% m.m. – štruca 2,5 kg ali blok 15 kg (brez aditivov)
2. Gauda 45% m.m. – štruca 2,5 kg ali blok 15 kg (brez aditivov)
3. Mocarela – 125 g, 1 kg ali blok 1,5 kg
4. Bavarsko maslo – 25 kg blok, 250 g (brez aditivov)
5. Ribani sir gouda 45% m.m. – 2kg pakiranje, 10kg v kartonu

 

MARGARINE PROIZVAJALCA UNIFET

logoUNIFET je 2. največji proizvajalec margarin na Poljskem. V svoji ponudbi imajo margarine različnih cenovnih razredov, palmovo in kokosovo maščobo ter še nekatere druge specialne proizvode za različne namene. Zaenkrat kupcem ponujamo sledeče proizvode:

1. Margarina PROFESSIONAL TRANSFREE 80% (10 kg blok), ki je namenjena univerzalni uporabi v pekarstvu in slaščičarstvu. Posebej primerna za kvalitetne piškote.
2. Margarina UNI 70% TRANSFREE (10 kg blok), ki je namenjena primarno kupcem, ki želijo stroškovno optimizirati svojo proizvodnjo. Posebej primerna za bureke ter trše piškote.
3. Margarina PRIMERA TRANSFREE Puff Pastry 80% (2 kg plošče), ki je primerna za pripravo listnatega testa.

Vse margarine, ki jih ponujamo so deklarirane kot TRANSFREE oz. brez vsebnosti t.i. transmaščobnih kislin. Zakonodaja trenutno še ne prepoveduje prodajo margarin s transmaščobami, kljub temu pa so mediji povzročili, da so proizvajalci in posledično dobavitelji pričeli razmišljati o njihovi uporabi.

 

MORSKA SOL PROIZVAJALCA SOLANA PAG

tmp_20080115225838_0Smo pooblaščeni prodajalec soli podjetja Solana Pag iz Hrvaške za industrijo v Sloveniji. Solana Pag je največji hrvaški proizvajalec soli, ki je s svojimi izdelki že leta prisoten tudi na slovenskem trgu.

V ponudbi imamo drobno evaporirano morsko sol (granulacija 0,02 do 1 mm) in grobo morsko sol (0,5 do 2,5 mm ter 0,5 do 4 mm) v 25 kg vrečah (1000 kg na 1 paleti), po naročilu lahko dobavimo tudi pakiranje 50 kg in 1000 kg. Morska sol je lahko jodirana, po želji tudi nejodirana. Specifikacija drobno-mlete soli: Specifikacija_drobnomlete_soli_Solana_Pag_v1.1

 

SLADKA SMETANA PROIZVAJALCA MEGGLE

meggle_logotip_sladka_smetanaSmo pooblaščeni prodajalec sveže sladke smetane podjetja Meggle iz Hrvaške za industrijo v Sloveniji. Sladka smetana je pakirana v vedra velikosti 5 l (300 l na 1 paleti), ima 33 % mlečne maščobe ter rok trajanja 25 dni. Spada v kategorijo svežih sladkih smetan, kljub nekoliko daljšemu roku trajanja. Specifikacija sladke smetane: Specifikacija_sladka_smetana_Meggle_v1.1. Slovenska deklaracija: Sladka smetana s 33 % 5 l – SLO deklaracija.

Celotno ponudbo podjetja si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

 

MLEVSKI IZDELKI PROIZVAJALCA MLINOPEK

l1Smo pooblaščeni prodajalec mlevskih izdelkov slovenskega proizvajalca Mlinopek iz Murske Sobote. Z njihovimi izdelki oskrbujemo pekarne, obenem pa nam meljejo in pakirajo tudi moko iz slovenske pšenice, ki smo jo zakupili in jo tržimo pod blagovno znamko Justina.

Podjetje je posebej znano po tem, da prodaja kvalitetne mlevske izdelke iz izključno slovenske pšenice in rži, kar kupci izredno cenijo. Celotno ponudbo podjetja si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

 

RAZLIČNE VRSTE SLADKORJA

Prodajamo različne vrste sladkorja:

  • navadni beli kristalni sladkor v pakiranjih 1/1, 25/1 (več informacij), 1000/1 (big bag) ter rinfuzi
  • drobni beli kristalni sladkor v pakiranjih 25/1 ter rinfuzi
  • mleti sladkor / sladkor v prahu v pakiranju 15/1 z dodanim sredstvom proti strjevanju
  • bio beli kristalni sladkor v pakiranju 25/1 (le po posebnem naročilu)
  • netopni sladkor v prahu 5/1 s pšeničnim škrobom in palmovo maščobo – brez dodanih aditivov proti strjevanju ter z RSPO certifikatom

Sladkor prihaja iz različnih virov in je lahko s poreklom EU ali brez. V primeru, da je poreklo sladkorja EU, potem je sladkor pridobljen izključno iz sladkorne pese. Lahko zagotavljamo tudi sladkor, ki je proizveden in pakiran v obratu, ki ima certifikate IFS in BRC ter sladkor s certifikati halal in kosher. Sladkor dobavljamo v naši embalaži, embalaži proizvajalca ter po dogovoru tudi v embalaži, ki jo priskrbi kupec.

S sladkorjem oskrbujemo industrijo, pekarne, slaščičarje, čebelarje, vinogradnike, kot trgovska podjetja, kjer sladkor prodajamo pod blagovno znamko Justina.

 

SONČNIČNO OLJE in PALMOVA MAŠČOBA

Palmova maščoba je v svetu izredno razširjena vrsta maščobe, ki pa v Sloveniji še nima prave veljave in spada med eksotiko. Palmova maščoba ni enaka kot kokosova maščoba, saj jo pridobivajo iz druge vrste palme. Palmova maščoba se uporablja v različne namene, najbolj priljubljena je uporaba v HoReCa za cvrtje. Pri cvrtju je pomembna izbira maščobe, ki ima čim višjo točko dimljenja. Palmova maščoba ima točko dimljenja pri približno 235 stopinjah celzija, medtem ko ima najbolj priljubljeno olje v Sloveniji, sončnično olje, točko dimljenja pri približno 225 stopinjah Celzija. Palmovo olje torej vse do 235 stopinj Celzija ne spreminja svoje strukture in se ne kvari, kar mu omogoča visoka stopnja nasičenih maščobnih kislin.

logoPalmovo maščobo blagovne znamke Unifet prodajamo v dveh pakiranjih, v 22/1 pločevinastem vedru (zgornji pokrov se odpre v celoti) ter v 10/1 kartonu. Obe vrsti pakiranja vsebujeta enako kvaliteto palmove maščove s tališčem pri 36 do 39 stopinjah celzija. Primarni namen je cvrtje krofov v pekarski industriji ter cvrtje krompirja v gostinstvu.

Justina_4cSončnično olje blagovne znamke Justina prodajamo v treh različnih pakiranjih in sicer v 1/1 (vez vsebuje 10 kosov), 5/1 (karton vsebuje 4 kose) ter 10/1 plastenki (karton vsebuje 2 kosa). Prvi dve pakiranji sta namenjeni prodaji na trgovskih policah ter uporabi v gostinstvu, tretje pakiranje pa je namenjeno predvsem prehrambeni industriji. Možna je tudi dobava sončničnega olja v rinfuzi, vendar le v cisterni velikosti 24.000 l.

 

OREHOV IN MAKOV NADEV

http://camtek.com.ua/img/content/bigCamtek.pngV ponudbi imamo kvalitetne nadeve v praškasti obliki za uporabo v slaščičarstvu in pekarstvu. Proizvajalec Samtek je specialist za proizvodnjo makovih nadevov, proizvajajo nadeve z različnimi dodatki, kot so cimet, rozine, marelice in suhe slive. V Sloveniji se prodaja samo navadni makov nadev, lahko tudi z dodanim cimetom.

Trenutno imamo v ponudbi slovenskemu trgu prirejen makov nadev z 42% zmletih makovih semen v priročnem 10kg natron pakiranju. Posebna odlika nadeva je dobra sposobnost vpijanja vode, kar pekom znižuje stroške, saj je voda cenejša od nadeva. Več informacij je na voljo v angleškem jeziku: Poppy filling 42% in 10kg packaging.

Drugi nadev v naši ponudbi je orehov nadev z 41% grobo zmletih orehov v priročnem 10kg natron pakiranju. Posebnost nadeva so poleg dobre sposobnosti vpijanja vode ter grobo mleti orehi, ki poudarijo okus oreha v pecivu. Proizvajalec v nadev ne dodaja drobtin, ki se sicer dodajajo v primerih ko je vsebnost orehov premajhna. Namesto tega so v nadevu zmleta sončnična semena. Uporabljeni orehi so pravilno skladiščeni v vakumiranem pakiranju pri zelo nizki temperaturi. Nadev je zaradi sestave uporaben tako za proizvodnjo enostavnih “polžkov”, kot tudi za izdelavo potic. Pri izdelavi potice je potrebno nadev ustrezno prilagoditi z dodatkom ruma in rozin. Več informacij je na voljo v angleškem jeziku: Walnut filling 41% in 10kg packaging.