Kmetijstvo

SUHI PELETIRANI PESNI REZANCI

zaglavljePesni rezanci nastajajo pri predelavi sladkorne pese in vsebujejo visok delež vlaknin, kar je posebno primerno za prežvekovalce, prašiče, konje in ovce. Omenjen delež je po večini sestavljen iz celuloze, hemiceluloze in pektina ter se v primerjavi s škrobom in sladkorjem nenehno presnavlja. Mikroorganizmi v vampu skoraj povsem prebavijo hranljive snovi ter jih postopoma spremenijo v ocetno kislino. Ocetna kislina, osnova maščobne sinteze, bremeni goveji vamp dosti manj kot večja količina mlečne kisline, ki nastane ob prebavi škroba. V primeru, da se pesne rezance uporablja kot samostojen obrok, jih je potrebno obvezno namočiti v vodi.

V ponudbi imamo suhe peletirane pesne rezance hrvaškega proizvajalca Sladorana. Pesni rezanci niso melasirani. Dodatne podatke o pesnih rezancih iz Sladorane najdete na sledeči povezavi.

 

PŠENIČNA KRMILNA MOKA

Krmilna moka je stranski proizvod pri mletju pšenice oz. pridobivanju moke. Uporablja se za krmljenje živali, kot so goveda, prašiči in druge.

V ponudbi imamo pšenično krmilno moko različnih slovenskih (Mlinopek, Mlinotest) in hrvaških proizvajalcev (Čakovečki Mlinovi ter Slavonija Županja) v vrečah in rinfuzi. Dodatne podatke o pšenični krmilni moki iz Čakovca najdete na sledeči povezavi.

 

KORUZNA KRMILNA MOKA

Krmilna moka je stranski proizvod pri mletju koruze oz. pridobivanju moke. Uporablja se za krmljenje živali, kot so goveda, prašiči in druge.

V ponudbi imamo koruzno krmilno moko hrvaškega proizvajalca Čakovečki Mlinovi v vrečah in rinfuzi. Dodatne podatke o koruzni krmilni moki iz Čakovca najdete na sledeči povezavi. V ponudbi imamo tudi koruzni šrot proizvajalca Čakovečki Mlinovi, ki je dejansko zmlet cel koruzni storž.