02 Jul 2014

Alternativna uporaba belega kristalnega sladkorja

0 Comment

Ste kdaj pomislili na to, da se lahko sladkor uporablja še na kakšen drug način, kot pa samo v prehrambene namene? Obstaja kar nekaj zanimivih načinov uporabe, od povsem banalnih, pa do izredno koristnih. V tem članku bomo opisali tri najkoristnejše načine. Priporočamo seveda uporabo sladkorja Justina 🙂

Justina_sladkor

 

 

1. Hitrejše celjenje ran

Nanašanje sladkorja na rane je starodavna metoda zdravljenja, ki pa jo je sodobna medicina potisnila v ozadnje. V zadnjem času se v nekaterih državah, kot je Velika Britanija, omenjen način zdravljenja ran spet prihaja v uporabo. Prednost pred tradicionalnim zdravljenjem je v tem, da je sladkor izredno poceni ter da učinkovito preprečuje razvoj bakterij ter pospešuje obnovo tkiva. Razvoj bakterij uničuje na način, da jim odvzema vodo, ki jo bakterije potrebujejo za razvoj. Sladkor pri nanosu ne povzroča bolečin, ki so prisotne pri uporabi nekaterih drugih snovi.

Navodila za uporabo so enostavna. Sladkor enostavno potresite po rani in po potrebi rano pokrijete z gazo.

2. Mehčanje rok in ustnic

Omenjen način uporabe sladkorja je priljubljen predvsem pri pripadnicah nežnejšega spola, saj omogoča hitro pomladitev in zmehčanje rok ter ustnic.

Kaj je potrebno storiti? Zmešajte sladkor z nekaj jojobinega ali olivnega olja in si mešanico nanesite na kožo vaših rok in si jih dobro predrgnite. Ker je sladkor grob, deluje kot abrazivno sredstvo in odstranjuje odvečne kožne celice. Po zaključku enostavno odstranite sladkor in olje z vodo, rezultat bi morale biti mehke roke oz. dlani. V primeru ustnic sladkor in olje odstranite z jezikom.

3. Hitrejša rast cvetlic

Imate v svojem domovanju veliko rož in ne veste s katerim naravnim pripravkom bi jih zalivali? Nekateri prisegajo na mešanico kisa in sladkorja. Mešanico naredite tako, da zmešate 3 čajne žličke sladkorja ter 2 navadni žlici kisa z 1 litrom vode. Tu velja omeniti, da mešanica rada privablja nadležne muhe.

Veste še za kakšen koristen način uporabe sladkorja? Sporočite na info@cjs.si in se bomo potrudili, da bo vaš prispevek objavljen!

[top]